Jo yli miljoona pestyä neliömetriä ja mielellään pestäs lisää!

029 1700510

Linoleum hionta ja kunnostus

Vanhat linoleumilattiat, joihin on vuosien kuluessa tullut erilaisia pintavaurioita, voidaan yleensä palauttaa entiseen ulkoasuunsa kunnostamalla ne. Tämä on usein kustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto kuin uuden lattiapinnoitteen asentaminen.

Mikä on linoleum?

Linoleumi (lino, linoli) valmistetaan uusiutuvista materiaaleista kuten pellavaöljystä ja hartsista. Seokseen lisätään puu- tai korkkijauhetta, kalkkikiveä ja väripigmenttejä . Alustana käytetään juuttikangasta . Linoleumi koostuu siten jopa 97%:sti luonnonaineista.
Käyttämällä eri värejä linoleumilla voidaan kuvioida lattiapintoja. Se on melko huokoinen materiaali, mutta oikein hoidettuna se on hyvin kestävä. Lattialinoleumissa pinnoitteena käytetään vesipohjaista akrylaattipinnoitetta tai PUR-pinnoitetta.

Linoleum käytännössä

Linoleumi on naarmunkestävää, ja pienet naarmut korjaantuvat monesti itsestään. Materiaali ei myöskään tahraannu kovin herkästi, jos tahrat poistetaan ennen kuin ne ehtivät kuivua. Alkaliset aineet saattavat kuitenkin värjätä lattian pintaa. Linoleumilattia ei kestä jatkuvaa kosteutta. Sitä ei voi sen vuoksi käyttää märkätiloissa, mutta keittiössä se toimii hyvin. Kulunut linoleumilattia voidaan hioa ja käsitellä taas uuden veroiseksi.

Linoleumin kunnostus

Vahingot kuten naarmut voivat johtuvat kovasta kulutuksesta. Myös virheellinen siivous/hoito voi olla syynä vahinkoihin. Märkien puhdistusmenetelmien ja liian voimakkaiden puhdistusaineiden liian ahkera käyttö voi johtaa lattian rikkoontumiseen. Sideaine voi tällöin hävitä kokonaan pinnasta, jolloin siitä tulee karhea, himmeä ja vettä imevä. Täyskunnostuksessa mahdolliset pintakäsittelyt kuten vaha hiotaan pois. Tämä on mahdollista, koska linoleum-matto on homogeeninen. Edellytyksenä on kuitenkin, että aluslattia on kiinteä ja tarpeeksi tasainen.

Kunnostuksen yhteydessä linoleum voidaan pinnoittaa ja jopa värjätä uusiksi toivomallanne kuviolla. Kyseessä on näin tehtynä polyuretaani pinnoitus. PU-pinnoituksesta voit lukea lisää tästä.

Kunnostetun linoleumin ylläpito

Kunnostuksen jälkeinen ylläpito riippuu valitusta kunnostusmenetelmästä. Ensisijaisesti suosimme ympäristöystävällisiä hoitoaineita ylläpitoon, joskin tilan käyttöaste ja kulutus määrää tahdin. Tärkeää on kestävän, tilaan sopivan ja pitkällä aikajänteellä kustannustehokkaan menetelmän valitseminen.

Tilaa tarvekartoitus

Kiinnostuitko? Älä epäröi ottaa yhteyttä, kerromme mielellämme lisää eri ratkaisuista linoleumin hoitoon ja kunnostukseen, jotta löydetään juuri teille sopivin ratkaisu.
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin tulemme paikanpäälle laatimaan tarvekartoituksen kanssanne!

Tarjouspyyntö

Me haluamme, että olet tyytyväinen palveluumme

Toimiva laadunvalvontajärjestelmämme yhdistettynä työntekijöiden säännölliseen koulutukseen takaavat sen, että voit luottaa työmme jälkeen.

Tarjouspyyntö

YRITYS *
YHTEYSHENKILÖ *
PUHELIN *
SÄHKÖPOSTI *
VALITSE PALVELU
VALITSE TILATYYPPI
TILOJEN KOKO
LATTIAMATERIAALI

Haluatko lisätä liitteen?


SähköpostitseTekstiviestitse