Vanhan materiaalin kunnostuksessa sekä uudelleen käytössä on selkeästi nähtävissä jatkuvaa suosion kasvua, joten päätimme havainnollistaa lattiahuoltoa ja PU-pinnoitusta esittelemällä juuri valmistunutta vanhan muovimaton kunnostus projektia. PU-pinnoituksen etuja ovat kustannustehokkuus, nopeus, ympäristöystävällisyys sekä helppohoitoisuus.

Vanhan muovimaton kunnostus

Mitä: Vanhan muovimaton vahanpoisto, hionta, paikkaus, sävytys ja uudelleenpinnoitus

Missä: ARKADEN, Kuninkaankatu 7, Tammisaari.

Mikä: Entiset pankin tilat muutetaan kokoontumispaikaksi ja ostoskaduksi.

Työalueen koko: 420,7m2

Entisiin pankin tiloihin toteutetaan kiinteistön omistajan toimesta saneeraus. Käyttötarkoitukseksi tulee uusi kokoontumispaikka sekä ostoskatu sisätiloissa, jonka kulku käy kahden kiinteistön läpi kävelykadulla. Sijaintina kiinteistöllä on erinomainen paikka, Suomen vanhimmalla kävelykadulla Tammisaaren ydinkeskustassa. Tiloihin on alustavasti suunniteltu mm. sisustusliikettä, kukkakauppaa, lahjatavarakauppaa, askartelukauppaa sekä pienyrittäjien myynti- ja markkinakojuja. Täältä voit katsoa ajankohtaista tietoa Arkadenin ostoskadusta: www.arkaden.fi .

Tilaajan toiveena oli löytää lattiamateriaaliksi nopea, ympäristöystävällinen ja kestävä vaihtoehto. PU-pinnoitus istuu näihin kriteereihin täydellisesti. Kävimme läpi eri sävyjä ja teimme mallipaloja. Kun oikea sävy löydettiin, ryhdyimme hommiin.

Lähtökohta

Lähtötilanteena oli kovia kokenut vanha muovimatto, jossa oli paljon reikiä, naarmuja ja halkeamia sekä vanhoja paikkoja tilamuutoksista johtuen.

Pohjatyöt

Työ aloitettiin pintojen suojauksilla ja vahanpoistolla. Sen jälkeen teimme tarvittavat paikkaukset. Tilassa oli paljon paikattavaa ja isoimmat paikat vaativat myös pohjan tasoitusta. Suurimmat paikat tehtiin leikkaamalla matto pois, tasoittamalla pohja, liimaamalla uusi pala vastaavaa mattoa tilalle ja paikkaamalla sekä hiomalla saumat. Ennen ensimmäistä käsittelyä lattia hiottiin vielä niin, että paikkaukset saatiin siisteiksi ja pienet naarmut siloitettua.

Eteneminen

Tilassa oli poikkeuksellisen paljon paikattavaa, joten päätimme tehdä sävykäsittelyn kahteen kertaan. Ensimmäinen sävykäsittely paljastaa lattian pienimmätkin epätäydellisyydet ja antaa mahdollisuuden tehdä tarvittavat viimeistelyt ennen lopullista käsittelyä.

Pinnoitus

Ensimmäisen sävykäsittelyn jälkeen teimme vielä viimeistelyjä paikkauksiin. Toisen sävykäsittelyn yhteydessä levitettiin koristehiutaleet elävöittämään pintaa.

Lopputulos

Työ saatiin valmiiksi neljässä päivässä ja lopputuloksena on helppohoitoinen, kestävä ja hygieninen polyuretaani pinta.

 

Mikäli teillä ilmenee kysyttävää lattiahuollosta tai PU-pinnoituksesta, älkää epäröikö ottaa yhteyttä!